top of page

Kamer- en tuinplanten zonder gif

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023

Niet direct gerelateerd aan kinderopvang misschien, maar toch een blog waard vond ik. Juist ook omdat gif ook de gezondheid van kinderen aantast. Het is niet voor niets dat kinderen steeds eerder in de pubertijd gaan, de hormoonhuishouding wordt flink op de kop gezet door alle troep in en rond ons huis waar je eigenlijk niet meer aan ontkomt in deze wereld, hoe 'biologisch' je ook leeft.


Deze week hoorde ik in Eén Vandaag dat tuincentra nog steeds tuin- en kamerplanten verkoopt mét gevaarlijke pesticiden! Zelfs als bloemen verkocht worden als "bij- en vlinder- vriendelijk", ik wist niet wat ik hoorde! Vooral de eenjarige kleurige bloeiers schijnen vol te zitten met gif.

Jaren geleden werd er in de media al bericht over gif op planten, zie bijvoorbeeld dit bericht op Metronieuws uit 2021. En ongelooflijk maar waar, jaren later verkopen de tuincentra dit blijkbaar nog steeds! Bekijk hier het topic op Eén Vandaag van 15 april 2023. Gelukkig is er een alternatief, en ja dat is iets duurder dan een plant bij de supermarkt of tuincentra, maar wat heb je liever? Drie goedkope planten die gifstoffen in je huis en tuin verspreiden (voor de natuur, maar ook voor jezelf, je kinderen) of één mooie gifloze plant? Ook nog eens makkelijker aandacht te geven en te verzorgen dan drie tegelijk ;-)

Suzanne van Straaten startte in 2016 op haar zoldertje met Sprinklr, niet veel later kwam Liedewij Loorbach erbij. Inmiddels zijn ze met een team van 10 op kantoor en 15 in eigen pakhuis. Vanaf 2023 gaat álle winst naar de missie. Suzanne en Liedewij hebben hun oprichtersaandelen gedoneerd. Elke beslissing wordt genomen met de missie in gedachten: het versterken van biodiversiteit. Pure power-women! Ik vind het een supermooi initiatief en een prachtige site, ze kunnen van mij binnenkort een bestelling verwachten in ieder geval! Check de site, schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. En vooral, spread the word! https://www.sprinklr.co/ Tip: check ook vooral hun handige blogs met diverse tuintips!
84 weergaven

Comments


bottom of page